Wie bent u?

Deze vraag stel ik mezelf elke dag.  Elke dag even kijken wie er op mijn profiel heeft gekeken bij LinkedIn zie regelmatig het volgende:



Iemand heeft dus op mijn profiel gekeken, waarvoor mijn dank, echter ik kan niet zien wie. Dit zien we ook terug op Twitter door het Ei te laten zien:







Uit onderzoek blijkt dat 28% van de autobedrijven en dealerbedrijven een "Ei"als beeldmerk hebben.
Staat dit Ei ook voor op uw bedrijfspand?
En zelfs op Facebook zie je het verschijnen:
Bovenstaande voorbeelden geven aan dat aanwezig zijn op Social media anders kan zijn dan zichtbaar zijn op Social media. Mijn vraag is dan ook: wie bent u? En hoe laat u dat zien?

Wat is de reden om dit te doen op basis van bovenstaande praktijk voorbeelden. Heeft dat te maken met ik wil er wel aan meedoen maar niet zichtbaar meedoen, is het de kennis die ontbreekt over het plaatsen van een foto of logo of is het even snel aangemaakt en vergeten om er na een paar dagen even naar te kijken?

Wees kritisch naar jezelf wanneer je een account aanmaakt op een social netwerk. Immers uw klanten etc zien u ook. Maak het professioneel en zorg dat u de uitstraling laat geven zoals het in de praktijk ook is. Laat herkenning zien.

Cijfertjes, cijfertjes en nog eens cijfertjes

Door veel op Internet aanwezig te zijn kom je zo nu en dan wel eens wat tegen. Ook een artikel op B2Bcontact. Dit artikel ging over waarom social media en de cijfers.

Zo begint men over E-mail:
Kijken we naar wat die bijna 2 miljard wereldburgers nu eigenlijk met dat Internet en met e-mail doen dan zien we eveneens ongelofelijke cijfers. (cijfers 2010).
In 2010 werden er maar liefst 107 biljoen e-mails verstuurd; een gemiddelde van 294 miljard per dag. In hetzelfde jaar kwamen er wereldwijd 480 miljoen nieuwe e-mail gebruikers bij (t.o.v. 2009). Van het verzonden aantal e-mails was maar liefst 89,1% ofwel 262 miljard spam. Voor zover men heeft kunnen vaststellen bestaan er wereld-wijd 2,9 miljard e-mail accounts en daarvan is 25% bedrijfsmatig.

Of wat te denken van Internet:
De Nederlandse gebruikers. Interessant is dat de Nederlandse Internet-gebruiker in maart 2011 met gemiddeld 34,4 uur per maand het langst online was. Dat is 8,4 uur langer dan het Europese gemiddelde en 11,3 uur meer dan het wereldwijd gemiddelde.

Social media:
Nederland heeft 319.000 actieve Twitter accounts,meetpunt maart 2011, inmiddels zijn er ruim 1 miljoen actieve twitteraars in Nederland. Wereldwijd zijn dat er 190 miljoen (cijfers april 2011). Begin 2010 waren dat er nog 50 miljoen. Het aantal Twitter-gebruikers stijgt met 300.000 per dag. Twitter groeide met 1400% in één jaar tijd.

Van de Nederlandse manager zit 2 van de 10 op Hyves, 85% op LinkedIn, 36% op Facebook, 26% van hen twittert en 11% doet niets op social media. Van de marketeers zit 58% gemiddeld 6 uur per week op social media; 1/3 meer dan 11 uur en zeggen 9 op de 10 marketeers dat social media zeer belangrijk is bij het behalen van hun marketingdoelen.

* 83 % van de internetters besluiten nemen op basis van de meningen van andere mensen
* 70 % dit deelt met relaties, familie, vrienden etc.
* 34 % van de consumenten een feedback achterlaat (user reviews, rating, voting)
* 27 % vertrouwt deskundigen en maar
* 14 % heeft vertrouwen in commerciële uitingen


Sociale media stimuleren omzet

Uit een onlangs gepubliceerd wereldwijd onderzoek van Regus onder meer dan 17.000 managers en bedrijfseigenaren in 80 landen, blijkt dat bedrijven sociale netwerken, blogs, microblogs en forums steeds meer gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen. In 2010 lukte dat 48% van de Nederlandse bedrijven en in 2011 is dit percentage gestegen tot 57%.
Ook dit onderzoek laat zien dat steeds meer bedrijven sociale media als kanaal inzet-ten om contacten te onderhouden met bestaande klanten en hen te informeren (61%).
Een paar andere belangrijke conclusies uit het Regus-onderzoek zijn:

* 63% van de bedrijven in Nederland moedigt hun werknemers aan om deel te nemen aan sociale netwerken zoals LinkedIn, vergeleken met 53% wereldwijd.
* Wereldwijd is er een toename van 7% in het aantal bedrijven dat nieuwe klanten binnenhaalt via sociale netwerken.
* 39% van de bedrijven wereldwijd en 41% van de Nederlandse bedrijven besteedt tot 20% van hun marketingbudget aan sociale media-activiteiten.
* Maar liefst 17% van de gebruikers van sociale netwerken is fan, volger of vriend van een bedrijfspagina of -profiel.

Volgens Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Benelux, “heeft de crisis ervoor gezorgd dat bedrijven op alle gebieden kritischer zijn gaan kijken naar de traditionele manieren van werken. Van supply chain management, ‘leanere’ werkmethoden en cloud computing tot intensiever gebruik van videocommunicatie en het inzet-ten van nieuwe marketingtools.”

Haalt u alles uit Internet, E-Mail en Socialmedia?
Wij kunnen samen met u kijken waar de kansen liggen.

QR codes

We worden er steeds meer mee geconfronteerd. QR codes.

QR Codes zijn 2 dimensionale barcodes die snel en eenvoudig ingescand kunnen worden met de fotocamera van bijna iedere moderne mobiele telefoon. De code wordt dan omgezet ("dequrificeren" genoemd) in (interactieve) tekst en/of een link. Bijvoorbeeld: Je loopt door de stad en ziet een poster voor een evenement dat interessant lijkt. Je pakt je mobiele telefoon, scant de QR Code en je krijgt direct meer informatie en een link naar een bijbehorende website waar je direct kaarten kunt bestellen. Je hoeft dus niets over te typen of te onthouden en omdat QR Codes erg klein kunnen zijn, bespaart dit veel ruimte op het product.

Maar wat kan je er als autobedrijf nu mee:
Voorbeeld van een dealer die het op een auto heeft geplakt










Of een bedrijf die het als reclame achter op een shirt heeft geplakt tijdens de avondvierdaagse
bij ruim 150 kinderen die 4 avonden door de stad liepen.

















Dit zijn een paar voorbeelden. Op onze site hebben we een aantal voorbeelden gemaakt die u kunt scannen met uw toestel. http://www.gwmanagement.nl/social_media/qr_code/

Hoe maak je dit? wij gebruiken de volgende site

http://keremerkan.net/qr-code-and-2d-code-generator/

Voor de iPhone die wij gebruiken hebben de app QRReader geïnstalleerd. Uiteraard zijn er meerdere applicaties die ook goed werken, onze ervaring met deze 2 zijn goed.

Wilt u meer weten dan kunt u contact met ons opnemen via E-mail info@gwmanagement.nl of bel 06-50620606

E-Mailhandtekening en Smartphones

Hoe staat het met uw handtekening in uw Smartphone? Staat er ook verstuurd vanaf mijn IPhone.
Eind dit jaar is de verwachting dat 75% van het internetverkeer via mobiel zal verlopen. Hou daar rekening mee zou ik zeggen.

Wat zijn de mogelijkheden voor de ontvanger nadat u een E-mail hebt verstuurd?
Er vanuitgaande dat u de volgende gegevens in uw handtekening hebt staan:
Telefoonnummer, de ontvanger kan direct op het nummer klikken en de smartphone gaat bellen
Aanvulling op telefoonnummers:
Let op met telefoonnummers wanneer u +31 gaat gebruiken. Tijdens mijn vakantie wilde ik op basis van de E-mail direct bellen naar de persoon die de E-Mail had verstuurd. Het nummer stond er netjes in, echter het bellen mislukte. Flink balen geen pen en papier bij me dus later maar doen. Stel dat het een klant zou zijn.

Wat ging er mis?
Het nummer stond als volgt +31 (0) 6-50620606 (voorbeeld) Die 0 tussen haakjes maakt het lastig want die gebruik je niet als er een landennummer voor staat.
Controleer uw telefoonnummer in uw handtekening, het is een kleine moeite voor uw (klant)

Adres, zorg dat uw adres erin staat, straatnaam, huisnummer, postcode en plaats, zodra er op geklikt wordt opent een programma en laat de locatie van uw bedrijf zien. De ontvangen kan direct de route er naar toe opvragen
Website, zorg dat deze aanklikbaar is, kan de ontvanger ook naar uw website.
Acites, laat deze verwijzen naar een webiste.

Helaas komen we, op basis van MysteryE-mail onderzoeken, veel E-mails tegen waar bovenstaande niet aanwezig is.
Daarnaast zien we ook dat er van het adres en de bedrijfsgegevens een plaatje is gemaakt. Helaas is de informatie in het plaatje niet aanklikbaar.

Ons advies is:
Haal de standaard melding weg uit uw smartphone
Zet uw adres er goed in
Zorg dat uw telefoonnummers erin staan
Plaats uw websiteadres
Plaats Twitterlink in uw handtekening.

Heeft u vragen of opmerkingen dan horen wij dit graag.

Luisteren

Luisteren naar de markt. Dat is waar Social media voor ingezet kan worden.
Echter luisteren is niet makkelijk want waar begin je?

Er zijn diverse tools die inzetbaar zijn om erachter te komen wat er over uw bedrijf verteld wordt.
Zo ben ik een site tegen gekomen die ik u niet wil onthouden.
Via deze link komt u op een site terecht waar diverse tools staan om een beeld te krijgen wat er allemaal om u heen gebeurt.
Naast deze gebruik ik zelf ook SoialOomph je geeft een aantal Keywords op en je ontvangt elke dag een mail met daarin resultaten omtrent de keywords.

Door te luisteren kunt u reageren op de berichten. Zo was ik laatst bij een dealer en daar hadden wij het volgende bericht opgevangen: moet toch eens gezegd worden dat dit bedrijf wel zeer klantvriendelijk is.
Dit is via Twitter, getweet naar 268 followers. De man is klant bij het bedrijf.

Wat zou je daar nu mee kunnen doen? Bedanken!

Weet wat er speelt in de markt is belangrijk voor elk bedrijf. Luistert u al?

Twitter onderzoek

Hoe gaat men met Twitter om? Onze doelgroep zijn de auto(dealer)bedrijven. Wij zoeken actief naar Twitteraccounts om deze vervolgens te gaan volgen. Tevens is ons doel te onderzoeken wat er gebeurt op Twitter door de verschillende auto(dealer)bedrijven.
 

Op dit moment volgen wij 439 auto(dealer)bedrijven. Wat ons opviel in de zoektocht naar bedrijven, was de marketing die ontbrak in de diverse accounts. Marketing
Bij marketing is gekeken naar: Discription(omschrijving) en URL(de website)
 


De discription is bij 116 van de 439 accounts niet ingevuld.

Discription zegt iest over het bedrijf en de persoon. Hierdoor is het voor de persoon die jouw zou willen
volgen niet duidelijk wie je bent en wat je doet.
Tip: omschrijf jezelf en het bedrijf. Let op je hebt een beperkte ruimte om tekst te kunnen invullen.

De URL(website adres) is bij 51 van de 439 accounts niet ingevuld




URL is de link naar de website van het bedrijf. Wanneer de bezoeker uw Twitteraccount bezoekt kan deze via de URL naar uw website om zo meer informatie over uw bedrijf te verkrijgen.

Tip: controleer of u uw URL hebt ingevuld en of deze ook naar de juiste pagina verwijst.

Naast deze meting is het belangrijk om ook een foto te plaatsen. Een foto van een persoon.


Gemiddelden


Bij gemiddelde gekeken naar: # tweest per dag, gemiddeld # followers en Following en gemiddeld #tweets totaal.


Gemiddeld heeft men verstuurd 0,65 Tweets per dag. We zien dat er bedrijven al lang op twitter zitten maar nog geen Tweet hebben verstuurd. Gemiddeld zit men 268 dagen op Twitter.


De verhouding Followers / Following ligt op 0,7 Men volgt meer dan dat men zelf gevolgd wordt. Wat kan je hiermee. Wanneer de verhouding ver boven de 1 ligt dan wordt u meer gevolgd dan dat u anderen volgt.


Dit kunt u bereiken door interessant te zijn, denk aan een bekende nederlander of heel veel drukte maken omtrent uw twitteraccount. Zorg wel dat u echt interessante informatie te melden heeft.

Maak het overal bekend.

Zo kunt u ons volgen op www.twitter.com/fransdehoyer

Deze twee metingen zijn goed om eens naar uw eigen twitteraccount te kijken. Vooral marketing is van belang. Zorg dat u duidelijk laat zien wie u bent en wat u doet.


Zorg voor relavante tips en kijk naar uw doelgroep.


Heeft u vragen naar aanleiding van dit onderzoek neem dan contact met ons op:


U kunt bellen met Frans de Hoyer 06-50620606 of

stuur een E-Mail naar fransdehoyer@gwmanagement.nl

Twittertips hoe meer followers krijgen

In onderstaande tekst een aantal tips hoe je twitter kan optimaliseren voor meer followers. Heeft u hier vragen over neem dan contact met ons op.

De tips:
1:Vul je biografie in zodat mensen zien of ze je zouden moeten volgen. Dit hoeft niet een heel boekwerk te zijn; hou het kort en krachtig.

2: Upload een duidelijke foto van jezelf zodat 'Tweeps' je kunnen herkennen. Altijd prettig om te zien met wie je communiceert.

3:
Gebruik een programma zoals TweetDeck. Hiermee krijg je overzicht door aparte colommen voor vrienden, Replies en Direct Messages te maken.

4:
Maak een Twitter achtergrond met foto’s, je logo of iets anders wat bij jou past. Geen inspiratie? Download er een gratis op twitbacks.com of wij kunnen deze voor u maken. In de layout van uw bedrijf.
 

5: Email je contacten dat je op Twitter te vinden bent.

6:
Stuur een berichtje rond op je sociale netwerken zoals Hyves, LinkedIn of Facebook met de vraag wie er ook op Twitter te vinden is en of ze je toe willen voegen. Klik hier hoe u in LinkedIn op een eenvoudige manier connecties kunt gaan volgen zodat ze u dan gaan terugvolgen.

7: Registreer je bij Tweetlater.com. Daarmee kun je veel Twitter handelingen automatiseren. Plan Tweets in, volg terug, en nog veel meer!

8: Gebruik Twellow.com en search.twitter.com om nieuwe Tweeps te vinden. Zo kun je je Twitterlijst snel en relevant uitbreiden.

9:
Registreer je bij Twellow.com en JustTweetIt.com. Neem even de tijd om je profiel in te vullen, het zal zeker de moeite waard zijn!

10:
Volg Mr. Tweet (@MrTweet), hij zal het hele netwerk doorzoeken om te kijken wie er in je interessant kunnen zijn om te gaan volgen!

11: Beveel iemand aan bij MrTweet. Dit komt op zijn of haar profiel te staan en het helpt het aanzien van diegene in Twitterland te verhogen.

12: Gebruik Twitpwr.com om te zien hoeveel kliks je krijgt op je links. Net als een URL verkortings service, maar met nog veel meer!

13: Voeg je Twitteradres toe aan de handtekening van je email, maar denk ook aan je forumaccounts, enz. Wie weet wie je toevoegt!

14: Update op zijn minst 3x per dag. Hier zijn geen echte regels voor, maar dit is een mooie richtlijn. Tweeps zullen je zo niet snel vergeten!

15: ReTweet op zijn minst 1x per dag een interessante volger. Zo laat je zien dat je je volgers waardeert en bied je extra waarde via die Tweet.

16: Tweet op zijn minst 2x per dag iets wat NIET met je business te maken heeft. Tenslotte ben je ook nog mens en ga je ook niet snel vervelen.

17: Vraag je volgers af en toe (niet alles!) eens iets te ReTweeten. 'RT AUB' of 'RT PLS' werken daarbij het beste! Geniet maar RT met mate ;-)

18: Deel 1x per dag een link wat niks met je business te maken heeft. Dit kan iets grappigs of moois zijn. Iets ReTweetable is ideaal..

19: Leer wat hashtags zijn (#) op www.hashtags.org. Gebruik ze zelf maar zoek ook naar keywords die hot zijn op dit moment. Zo zet u voor uw bedrijfsnaam altijd de hashtag #en dan de naam van uw bedrijf.

20: Beveel iemand aan tijdens #followfriday. Volg zelf ook wat mensen die zijn aanbevolen. Zo kun je je netwerk verder uitbreiden.

21: Plaats een 'Follow Me on Twitter' button op je blog of site. Kijk op twitbuttons.com om een mooi passende aan te maken met een directe link.

22: Gebruik de Twitthat.com toolbar om te Tweeten welke site je aan het bekijken bent. Handig om een tip te geven zonder dat het veel tijd kost.

23: Gebruik Tweetake.com om je Twitter af en toe te backuppen. Zou zonde zijn als je na al je inspanningen opnieuw zou moeten beginnen!

24: Reageer op minimaal 1 Tweet per dag. Meer mag ook, maar raak niet in paniek als je de stroom berichten niet bij kan houden.

25: Gebruik Twitter Search om te kijken of mensen het over jou en/of business hebben. Zo kun je hier snel op inspringen.

26: Controleer je @ replys regelmatig en reageer waar nodig. Tweetlater.com kan ja af en toe een verzamelmail sturen met een overzicht!

27: Denk na over keywords als je Tweet over je business. Zo ben je beter vindbaar in de Twitter search, maar ook in Google!

28: Maak interessante Tweets 'favoriet'. Je kan ze zo snel terug vinden, maar ook je volgers! Op die manier kun je bepaalde links aanraden bijv.

29: Beveel Twitter aan bij iemand die er onbekend mee is. Hoe meer Tweeps, hoe beter.

Succes,


Frans de Hoyer

Wekelijks een tip naar uw followers (gebruik auto, advies en handige tips en weetjes) maak dan gebruik van http://www.twitter-tip.nl/