Lead opvolging

In de afgelopen twee jaar hebben Nederlandse dealers een grote stap vooruit gemaakt als het gaat om leadopvolging. Dat valt te concluderen uit een onderzoek van de consultancybureau Bearingpoint.

In 2010 reageerde 37% van de dealers binnen vier dagen op een proefritaanvraag gedaan door Bearingpoint. In 2012 is dat percentage gestegen tot 57%. Een verbetering van ruim 35%.

Bearingpoint deed in maart van dit jaar ruim 380 verzoeken bij 19 merken. Ondanks de stijging reageerde bijna eenderde van de dealers (32%) nog altijd niet binnen vier dagen op een proefritaanvraag, die werd gedaan "via de websites van de automerken." Er is niet specifiek weergegeven welke kwaliteitsindicatoren aan de leads werden meegegeven.

Bearingpoint verstrekt desgevraagd geen informatie over de verschillen in prestatie tussen de diverse merken.

(bron Automotive-Online 08-06-2012 16:56)

Wij meten dit conctinu voor onze klanten, dealers, holdings en Importeurs. Naast het meten van respons gaan het niet alleen om snelheid. Het gaat ook om de inhoud. Op 10 punten wordt de E-Mail door ons bekeken en beoordeeld. Een kwalitatief rapport wordt opgesteld en in een workshop wordt het besproken met de betrokkenen.

Wilt u weten hoe het bij u is met e-mail aanvragen maak dan eens een afspraak om MysteryE-Mail te ervaren.

Hoe E-Mails verzamelen?

Om de klant te kunnen bereiken heeft u E-Mail adressen nodig. Het liefst zo veel mogelijk. Maar hoe pakt u dat nu aan? Graag willen wij u een aantal tips geven hoe je aan meer E-Mail adressen kan komen.
 
  1. Maak het kenbaar op uw site en laat de klant zich inschrijven.
  2. Vraag het al bij de offerte of u de klant op de hoogte mag houden
  3. Zorg dat de receptionisten het vragen tijdens onderhoud
  4. Heeft u nog geen E-mail adres ga de klant bellen
  5. Laat het zien op diverse locaties
  6. Stuur een Twitter bericht eruit om het aan te geven
  7. Zet het op elke vorm van gedrukte media
  8. Vraag het nogmaals bij aflevering
  9. Voeg een kaartje toe bij aflevering
  10. Laat het op social media zien dat u deze vorm ook aanbiedt
Dit zijn een aantal voorbeelden waarmee u mee van start kunt gaan.

Zorg wel dat het relevante adressen zijn.

Nieuwsbrief op modelniveau







Uw klant verwacht steeds meer maatwerk. Gerichte informatie welke op zijn of haar behoefte zijn afgestemd. Vanaf augustus wordt de nieuwsbrief uitgebreid met een database waar specifieke zaken in vermeld kunnen worden. Zo kan het gehele artikel model gericht worden opgebouwd.

Aan de hand van een voorbeeld een uitleg:

Stel de volgende gegevens staan in een Excel bestand:

E-mail adres: info@gwmanagement.nl
[ MODEL ] : waar de klant mee rijdt: Astra
[ KOP] : Speciale actie voor de Opel Astra
[ MODEL ] : de aanbieding of actie die hier wordt omschreven
[ LINK ] : naar de website waar de aanbieding staat (veelal uw eigen website of wij reserveren daar ruimte voor)
[ IMAGE ] : Het plaatje van....

Dan kunnen we de nieuwsbrief zo opmaken dat het er als volgt uitziet:

Speciale actie voor Opel Astra rijders

In samenwerking met ons magazijn hebben we een zomerbeurt samengesteld die volledig gericht is op de Opel Astra. Wanneer u deze zomerbeurt laat uitvoeren dan ontvangt u een miniatuur ventilator voor op uw bureau.



>Klik hier om u aan te melden voor de zomerbeurt

Op deze manier ontvangt de klant een nieuwsbrief gericht op het model wat de klant rijdt.
Heeft u bij elk e-mail adres een naam voor de aanhef dan kunnen we ook de naam plaatsen. Op dit moment zien we dat veel databases die aangeleverd worden door onze klanten deze informatie onvoldoende gevuld hebben.

We komen graag bij u langs om het uit te leggen.

Wat is bounce back afhandling? Bij Nieuwsbrieven



Wanneer een e-mail (nieuwsbrief) bericht niet kan afgeleverd worden (het e-mail adres werd geannuleerd, de mailbox zit vol etc...), sturen providers een "bounce back" foutmelding terug.







Er zijn twee soorten bounce backs:

  • "harde bounce back": dit is een permanente fout. Voorbeeld: een bounce back voor een e-mail adres dat geannuleerd werd.
  • "softe bounce back": dit is een tijdelijke fout Voorbeeld: een bounce back voor een e-mail adres met te volle mailbox.
Bounce Back Rapporten:

We onderscheppen bounce back foutmeldingen die terugkeren na het verzenden van uw e-mail nieuwsbrief, verwerken deze automatisch en klasseren de bounce back in één van de volgende categoriën:
  • "Email adres bestaat niet of werd geannuleerd" (permanente fout)
    Dit email adres bevat mogelijk een spelfout, of de persoon geassocieerd met dit e-mail adres is overgestapt naar een andere provider, werkt intussen bij een ander bedrijf of gebruikt dit e-mail adres niet meer (veel gratis email diensten annuleren e-mail adressen die gedurende een zekere tijd niet meer gebruikt werden).
  • Mailbox zit vol (tijdelijke fout)
    Het bericht kon niet worden afgeleverd omdat de mailbox van dit e-mail adres vol zit. De persoon geassocieerd met dit e-mail adres is mogelijk met vakantie of gebruikt dit e-mail adres niet meer.
  • Fout bij ontvangende server (tijdelijke fout)
    Het bericht kon niet worden afgeleverd omdat de ontvangende server overbelast was of niet correct ingesteld om e-mail voor dit e-mail adres te ontvangen. Indien e-mail gedurende een langere periode niet kan worden afgeleverd wegens een fout bij de ontvangende server, betekent dit gewoonlijk dat het e-mail adres niet meer in gebruik is.
  • Ontvangende server is down (tijdelijke fout)
    Het bericht kon niet worden afgeleverd omdat er geen connectie met de ontvangende server kon worden gemaakt. Indien een ontvangende server gedurende een langere periode niet kan worden bereikt, betekent dit gewoonlijk dat het e-mail adres niet meer in gebruik is.
Bij een tijdelijke fout (softe bounce) wordt standaard een e-mail adres van uw abonneelijst naar een aparte "verwijderd door bounce back afhandeling" lijst overgezet als het e-mail adres een zachte bounce back oplevert voor drie opeenvolgende nieuwsbrieven.